Hírek

2006.02.17. 10:59

Újabb határátkelõnél fertõtlenítenek

Budapest (MTI) - Fertõtlenítik a jármûveket a röszkei és a tompai, illetve a tiszaszigeti és bácsalmási határátkelõnél is a szerb hatóságok - közölte pénteken a határõrség az MTI-vel.

Mórocz Zsolt

A Hercegszántónál már elõzõ este bevezetett intézkedést péntek hajnali egy órától a röszkei, reggel öt órától pedig a tompai közúti határátkelõre is kiterjesztették - mondta Kovács Iván alezredes, a határõrség szóvivõje.

rn

 Hozzátette: a korlátozott nyitva tartású, csak a két ország állampolgárait fogadó tiszaszigeti és bácsalmási átkelõkre is érvényes a rendelkezés. Az intézkedés továbbra sem vonatkozik a személyekre, sem a Magyarországra érkezõ jármûvekre - mondta, hozzáfûzve: a rendelkezésre álló ismeretek szerint a fertõtlenítés nem okozott fennakadást péntek délelõtt.

rn

A fertõtlenítés díja egységes: motorkerékpárok esetében 100 dinár (mintegy 360 forint), személyautóknál 200 dinár (720 forint), teherjármûveknél 400 dinár (1.440 forint), autóbuszok esetében pedig 800 dinár (2.880 forint). Hercegszántónál és Tompánál körbepermetezik az autókat, Röszkénél fertõtlenítõ folyadékkal teli "teknõn" kell áthaladniuk a jármûveknek.

rn

A szerb hatóságok nem közölték a rendelkezés pontos okát, de a szóvivõ tájékoztatása szerint a madárinfluenza dél-magyarországi megjelenésével lehet összefüggésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!