Hírek

2013.06.07. 10:30

Újabb tűzoltók és önkéntesek indultak Vas megyéből a gátakra

Újabb hivatásos tűzoltók indultak Győr-Moson-Sopron megyébe, és az Őrség Mentőcsoport is folyamatosan részt vesz a védekezésben.

Vas Népe

Péntek délelőtt újabb három hivatásos katasztrófavédelmi tiszt indult a szomszédos megyébe, hogy segítséget nyújtsanak az árvízi védekezési munkálatokban - tájékoztatott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Előreláthatólag a helyszíni védekezés irányításában, az esetleges kitelepítések koordinálásában fognak részt venni.

Továbbra is két vasi katasztrófavédelmi tiszt teljesít szolgálatot Budapesten, a megyéből átvezényelt hivatásos állomány és az Őrség Mentőcsoport pedig Győrben és környékén látja el feladatait. A hivatásos és önkéntes mentőcsoportok váltásos rendszerben dolgozik a kritikus területeken, Dunaszentpálon, Győrújfaluban hajtják végre az árvízi védekezési munkákat.

Jelenleg Vas megyéből a megyei katasztrófavédelem hetvenöt hivatásos tűzoltója és az Őrség Mentőcsoport harminc tagja vesz részt a védekezési és megelőzési munkálatokban - tudtuk meg Balogh Nikoletta megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

Az önkéntesek is aktívak Vas megyében, és készen állnak a segítségnyújtásra. A toborzás eredményeként Nagysimonyiból nyolc fős, a Vas Megyei Polgárőr Szövetségtől pedig tizenkilenc fős önkéntes csapat indult védekezni, valamint csak pénteken több mint ötven további önkéntes várja a katasztrófavédelem értesítését, hogy ha kell, azonnal induljon segíteni az árvíz által veszélyeztetett településekre.


Kormánytisztviselők a gáton

A Vas Megyei Kormányhivatal harminc kormánytisztviselője is útnak indult ma reggel, hogy segítsen az árvizi védekezésben. - Gönyű határában vagyunk, egy pulykatelepet próbálunk megvédeni a víztől. Tíz emberünk a faluban kialakított depóban tölti a homokzsákokat, mi pedig itt építjük a gátat - mondta el telefonon érdeklődésünkre Harangozó Bertalan kormánymegbízott, akit fia, Patrik is elkísért, hogy segítsen.



Vasi kormánytisztviselők a gáton: középen balról Varga Dezső, mellette Balogh László (Fotó: Takács Gábor)



- Az év elején a rendkívüli téli időjárás, majd az árvíz idején mi is megtapasztaltuk, hogy nehéz helyzetben minden emberi kézre szükség van. Ezért döntöttünk úgy, hogy jövünk, amiért köszönettel tartozom kollégáimnak, akik önként vállalták, hogy segítenek - tette hozzá. Gönyűnél pénteken délben még nem tetőzött a Duna. Szombat reggel is egy busznyi vasi kormánytisztviselő kel útra, hogy segítsen a védekezésben.


 

Az árvízi védekezésről szóló helyszíni riportunkat itt olvashatja, a folyamatosan frissülő híreket pedig itt találja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!