Hírek

2009.07.22. 02:23

Újjászületett a tűzoltókocsi Kissomlyón

Kissomlyó - A felújított tűzoltókocsit is megcsodálhatták a múlt szombati falunap résztvevői. A délutáni eső miatt elmaradt programokat - így a pörköltfőző versenyt is - búcsúkor tartják meg.

Kostyák Bori

A falunap délelőttjén idősebbek és fiatalok mérték össze futballtudásukat a helyi sportpályán. A kiegyenlített küzdelem eredménye három-hármas döntetlen lett, így a csapatok a visszavágó mellett döntöttek. Az újabb összecsapás tervezett időpontja augusztus huszadika, a kissomlyói búcsú napja. A focimeccs után a felújított tűzoltókocsinak örülhettek a település lakói. Léránt Zoltán, Kissomlyó jelenleg egyetlen tűzoltója felajánlotta, hogy felújítja az 1891-ben készített tűzoltószert. Szerencsére a kocsi nagyon jó állapotban maradt meg, az elmúlt években fedett helyen, a tűzoltószertárban pihent.

- Szétszedtem a szert darabokra, átcsiszoltam, eltávolítottam róla a rozsdát. Nagyon örültem, hogy a szivattyúrész is működik, úgyhogy gyakorlatilag használható a kocsi, bár tűzoltásra már kissé el-avult - mesélte a sárvári tűzoltóságon dolgozó önkéntes felújító. A szétszedett darabok családi és baráti segítség révén új színt kaptak, így a kocsi most piros, fekete és zöld színben pompázik. A felújított relikviát a futballcsapa-tok tagjai állították fel a település központjában kialakított emelvényre. A délutánra tervezett pörköltfőző verseny és a szórakoztató programok - ugrálóvár, csúszda, rodeó bika és a vásári komédia - az eső miatt elmaradtak. A testület úgy határozott, hogy esőnapnak beiktatják augusztus huszadikát, a főzőversenyt a búcsú délutánján tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!