Hírek

2012.08.08. 14:57

Újra dolgoznak a 86-oson

Szombathely - Újraindult az útépítés a 86-os számú főút Szombathely-Vát közötti szakaszán. A négysávosra kibővített utat várhatóan két év múlva adják át a forgalomnak.

Simon Erzsébet

Megkezdte a 86-os főút Szombathely és Vát közötti szakaszának újbóli építését a közbeszerzési pályázat nyertese, a Szombathely MK 86 Konzorcium - tájékoztatta a sajtót a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). Közismert, hogy a Szombathely-Vát szakasz kivitelezése 2010 októberében a korábbi vállalkozó pénzügyi gondjai miatt leállt. A kivitelező Vegyépszer Zrt. anyagi problémák miatt levonult az építési területről, s új közbeszerzés kiírására volt szükség. Idén tavasszal a NIF a beérkező három ajánlat közül a legolcsóbbat kiválasztva a  Magyar Aszfalt Kft. és a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. alkotta Szombathely MK 86 konzorciumot hirdette ki győztesnek. 

A  konzorcium vezetője a Magyar Aszfalt Kft., a szerződéses összeg nettó 7 milliárd forint. A nyertes átvette a munkaterületet, teljesítette a munka megkezdéséhez szükséges adminisztrációs szerződéses feltételeket, így folytatódhat a korábban már megkezdett beruházás. A kivitelező kitűzte a munkaterület határait, az útépítéshez és a terelőúthoz szükséges geodéziai pontokat, valamint elkészítette és engedélyeztette a terelőúthoz szükséges terveket. Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: Szombathely és Vát között 6,2 kilométeren új nyomvonalon, 3 kilométeren pedig melléépítéssel kétszer két sávos főutat alakítanak ki. A 9,2 kilométeres útszakasz gyorsforgalmi paraméterekkel épül meg. A Győr és Szombathely közé tervezett kétszer két sávos gyorsforgalmi közlekedési csatorna megvalósítása után a forgalom nem károsítja a környezetet, nem zavarja az ott élőket, a közlekedés biztonságosabb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!