Hírek

2017.01.17. 19:40

A civil szervezetek új kínálatot hoztak a médiának

Szombathely - Az új esztendőben is folytatja a civil sajtóreggelik tavaly megkezdett sorozatát a Vas Megyei Civil Információs Centrum. A programok célja, hogy a non-profit szervezetek törekvései, aktuális rendezvényei nagyobb nyilvánosságot kapjanak.

Tersztyánszky Krisztina

A szervezők kedden reggel ismét négy civil szervezetet állítottak az érdeklődés fókuszába. Nagy Krisztina, a reggeli háziasszonya elmondta: a meghívottak körét időről időre szeretnék kibővíteni Szombathelyen kívül működő szervezetekkel is. Így elsőként Makrai Attila, a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület képviselője mutatkozott be, annak apropóján, hogy idén először szerveznek önálló Méhészbált a városban. Január 26-ára, a Nádasdy vendéglőbe bajai és fővárosi méhészeket is meghívtak. A Szombathelyi Civil Kerekasztal elnöke, Kőszegfalviné Pajor Klára a február 25-ére tervezett, immár tizedik Civilbálra invitálta a jelenlevőket. A helyszín és a jó hangulat a régi, újdonság viszont, hogy ezúttal a Képeslevelezőlap-gyűjtők Dalköre szórakoztatja majd a bálozókat.

Nagy Krisztina, Bogáti András, Kiss Andrea, Kőszegfalviné Pajor Klára, Dolgos Anikó és az aktuális előadó, Makrai Attila
Fotó: Unger Tamás

Kiss Andrea a KALÁSZ Egyesület képviseletében szólt a sajtó munkatársaihoz. Emlékeztetett arra, hogy a szervezet általános iskolás tagjai sikeres színdarabbal pályáztak az Őrvidékház Savaria hétköznapjai című színjátszó versenyére. A vidám darabot kétszer már bemutatták, és hogy másoknak is kedvet csináljanak hozzá, a videofelvételt a legközelebbi KALÁSZ összejövetelen levetítik az érdeklődőknek. Kőszeg környékéről is érkezett programajánlat. Bogáti András, az Írottkő Natúrpark Egyesület alelnöke két Bálint-napi túrára hívta fel a természetbarátok figyelmét. Február 11-én Kőszeg környékét, 18-án a Vasi Hegyhátat barangolják be a túrázók a Bálint-nap jegyében. A túravezető hangsúlyozta: a programok nem az amerikai Valentin-napra, hanem régi magyar hagyományokra épülnek, és fókuszukba a bor-, illetve helyitermék-kóstolás kerül.

Nagy Krisztina emlékeztette a szervezeteket: kiírták a NEA-pályázatokat, a tennivalókról, a határidőkről a centrumban kapnak tájékoztatást az érdeklődők. Szöllősi Iván biztatta a programszervezőket, éljenek a SzombathelyPont mobilalkalmazásban rejlő lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!