Hírek

2012.05.03. 12:26

Újra indul a Szombathely-Vát szakasz szélesítése a 86-oson

Hétmilliárdért a Magyar Aszfalt-Közgép konzorciuma veszi át az M86-oson a 9,2 kilométer hosszú Szombathely-Vát szakasz szélesítési munkálatait. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerint a gyorsforgalmi út részét képző szakasz 2014 nyarára készülhet el.

Vas Népe

Új közbeszerzés kiírására volt szükség a Szombathely-Vát közötti gyorsforgalmi út kivitelezésénél, miután az eredeti beruházási tender konzorciumának tagja, a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. anyagi problémák miatt levonult az építési területről, így 2010 őszén leálltak a munkálatok.

2012 tavaszán a NIF új közbeszerzést írt ki, és a beérkező három ajánlat közül a legolcsóbbak kiválasztva a  Magyar Aszfalt Kft. és a KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. alkotta Szombathely MK 86 konzorciumot hirdette ki győztesnek. A szerződéses összeg nettó: 7.037.138.861 forint.

A Szombathely és Vát között a 6,2 kilométeren új nyomvonalon, 3 kilométeren pedig melléépítéssel kétszer két sávos főutat alakítanak ki. A 9,2 kilométer hosszú útszakasz gyorsforgalmi paraméterekkel épül meg.

A beruházás részeként 18 közúti és vízépítési műtárgyat, egy új külön szintű „fél lóhere” típusú csomópontot és egy további külön szintű csomópontot alakítanak ki. A felújított útszakasz burkolata a korszerűsítés után 11,5 tonna tengelyterhelésű járművek közlekedésére is alkalmas lesz.

A szakaszt 2014 év közepén adják át, a munka várhatóan most május végén indul újra az érintett szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!