Hírek

2013.09.26. 17:05

Újra lesz Bursa Hungarica ösztöndíj

Gyógyhelyhez illő, nyugodt hangnemben zajlott a képviselő-testület csütörtöki délutáni ülése Sárváron.

Nagy Ildikó

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a testületi ülés: a nyugdíjba vonuló járási vezető védőnő, Molnárné Tarr Rita a Szegedi Kőrös Gáspárról elnevezett érdemérmet vehette át Kondora István polgármestertől. A kitüntetett majdnem negyven esztendeig segítette az édesanyákat és a gyermekeket, magas szakmai színvonalon, nagy empátiával végzett napi munkája mellett több rendezvényt (Születés hete, Születés fája ültetése az arborétumban) is meghonosított a városban.

A képviselők egyhangúlag fogadták el a Gondozási és Családsegítő Központ – azon belül is kiemelten a Védőnői szolgálat –, valamint a Városi Bölcsőde munkájáról szóló beszámolót, és ugyanígy döntöttek az önkormányzat idei első félévi költségvetési gazdálkodásáról szóló beszámolóval kapcsolatban is. Folyamatban van a hulladékkezelési közszolgáltatás átszervezése, az ezzel kapcsolatos döntéseket (régi szerződések megszüntetése, újak megkötése, az önkormányzati tulajdonban lévő Sárvári Zöld Pont Kft. beszerzési és közbeszerzési szabályzatának jóváhagyása, önkormányzati rendeletalkotás a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról és a közterületek tisztán tartásának szabályairól) is meghozták.

Molnárné Tarr Rita Kondora Istvántól vette át a kitüntetést (Fotó: Nagy Ildikó)

 

Módosították a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendeletet: ezentúl annak, aki nem sárvári elhunyt lakost temettet el a város köztemetőjében, nem kell megfizetnie a megállapított sírhelydíjon felüli 30 százalékos pótdíjat.

Megválasztották a Települési értéktár bizottság tagjait: a Takács Zoltán múzeumigazgató elnökletével működő grémium tagja lett Papp József önkormányzati képviselő, dr. Kulcsár László, a Városszépítő Egyesület elnöke és Szélesi Attila, a Koncz János Zene- és Művészetoktatási Intézmény igazgatója. Egy régi terv is megvalósulhat: a 88-as számú főút burkolatának megerősítésével párhuzamosan EU-s támogatásból kerékpárút épülhet a Katalin utcától egészen a porpáci leágazóig. Ehhez azonban szükség volt arra, hogy a város vállalja a kerékpárút fenntartását és kezelését, így erről is döntöttek. Mint ahogy arról is, hogy újra lesz Bursa ösztöndíj pályázat, amelyet október 14-éig írnak ki, és november 15-éig lehet rá jelentkezni. Fontos azonban, hogy a pályázók tanulmányozzák a pályázati kiírást, mert bizonyos feltételek változtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!