Hírek

2013.01.08. 12:54

Újraindult a körmendi járás

Körmend - Az elmúlt héten ünnepélyes keretek között útjára indították a járást, amely korábban már bizonyította életképességét. Gombásné Nardai Ibolya lett a hivatal vezetője.

Kozma Gábor/Vas Népe

A körmendi Városházán  ünnepélyes hangulat uralkodott az elmúlt  csütörtökön, amikor is útjára indították a körmendi járást. Amint arra Harangozó Bertalan kormánymegbízott is utalt, egy régi és sikeres közigazgatási modellt  élesztettek újjá az elmúlt  években. Hozzá igazítva a kor követelményeihez.

 

A körmendi városházán ünnepélyes hangulat uralkodott (Fotó: Szendi Péter)

- Történelmi esemény résztvevői lehetünk e napon, a körmendi járás indulásakor. A 2010-ben kezdődött reform immáron kiteljesedett, mind a jogi, mind a törvényi feltételei adottak a járási rendszernek. Ezt megelőzte a kormányhivatalok létrejötte, a közigazgatás egyes elemeinek folyamatos korszerűsítése, a kormányablakok nyitása. Most 300 kormányablak működik az országban. E napon azt kívánom a jelenlévőknek, vezetőknek és munkatársaknak, hogy váljanak méltóvá arra a bizalomra, amely e posztra juttatta őket - így  a vezető.

A teremben ott láttuk az apparátus tagjait is. Többségük nemrég még a polgármesteri hivatal munkatársa volt, ezentúl pedig egy új közigazgatási egységnél ügyködhetnek. Bebes István körmendi polgármester nem véletlenül fordult feléjük, amikor beszédét elkezdte:  - Büszkék vagyunk arra, hogy egy jó csapatot adhatunk most át a járásnak. Ez a csapat pár napja még a polgármesteri hivatalt gazdagította,  de a kötelezettségek más irányt szabtak. Mi eddig is és ezután is együtt munkálkodunk, hiszen a járás és az önkormányzat nem vetélytárs,  hanem egymás melletti közjogi-társadalmi szervezet.  Azt kell mondanom most, a   szétváláskor, kedves kollégáim, hogy mégis együtt maradunk. A feladatunk ugyanaz:  szolgálni a járást, szolgálni az  országot - mondta Bebes István.

Gombásné Nardai  Ibolyát nevezték ki a hivatal élére (Fotó: Szendi Péter)

Ezt követően Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök és Ágh Péter országgyűlési képviselő kívánt sok szerencsét a dolgozóknak. Utóbbi kiemelte Batthyány-Strattmann László, a szegények orvosa szerepét és jelentőségét. Mint mondta, ez kellett ahhoz, hogy az erkölcsiség mértékadóvá váljon e vidéken is. Harangozó Bertalan  bejelentette: a szakminiszter Gombásné Nardai  Ibolyát nevezte ki a járási hivatal élére. Az új vezető  több mint 30 éve dolgozik a  közigazgatásban, ebből 28 évig  a körmendi polgármesteri hivatalban, illetve annak jogelődjeiben munkálkodott. Elsősorban hatósági jellegű feladatok ellátásában  (szabálysértés, gyámügy, lakásügy, birtokvédelem, anyakönyv) vett részt mint ügyintéző.  2007. február 1-től  aljegyzői, 2009. április 9-től pedig  jegyzői feladatokkal megbízott aljegyzői feladatot látott el eredményesen.

- Munkám során három fontos dolgot tartottam és tartok jelenleg is szem előtt. Természetesen ezeket várom el a  hivatal valamennyi munkatársától is: törvényes, részrehajlás nélküli ügyintézést; az  ügyirat, az akta mögött mindig lássuk meg az embert;  a ránk bízott munka iránti elkötelezettség legyen  példa  mások számára is - fogalmazott a vezető. Ezután  köszönetet mondott az őrségieknek, mivel a körmendi járást választották. Az ünnepség végén  három vallási felekezet képviselői áldották meg a hivatalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!