Hírek

2009.02.13. 03:27

Üres kassza, csalódott elnök

<b>Körmend </b> - A helyi határőr horgászegyesület élére tavaly új vezetőséget választottak. Az át-adás-átvételkor az elnököt és csapatát kellemetlen meglepetés érte: hárommillió forint helyett csak üres kasszát találtak.

Angyal László

A Rába-parti kisvárosban két horgászegyesület is működik. Az egyik a Munkás, a másik a Határőr nevet viseli, ez utóbbi szervezetnél tavaly év végén tisztújító taggyűlést tartottak. A több mint négyszáz horgászt számláló egyesület új vezetője Seregi Miklós lett, aki Klecz Edét váltot-ta az elnöki poszton.

Az elnökválasztás előtt egy órával alaposan átbeszéltük az egyesület ügyeit, s akkor nem volt szó arról, hogy üres a kassza. Ezért ért váratlanul az esemény: az elszámoláskor derült ki, milyen tartozásai vannak az egyesületnek. Mivel az átvett és eladott horgászjegyekről a bizonylatokat megtaláltuk, nem volt nehéz kiszámítani, hogy mintegy 3,3 millió forintnak kellene lennie a kasszában. Ebből a pénzből 2,5 millió forint ille- ti a megyei horgászszövetséget, a fennmaradó 800 ezer a helyben maradó összeg. Ez a pénz teljes egészében hiányzik, ezért a megyei horgászszövetség elnökével konzultálva megtettem a szükséges lépést: feljelentést tettem a rendőrségen.

Seregi Miklós lapunknak azt is elmondta, hogy bízik abban, hogy az eltűnt pénz vagy annak egy része előkerül, ebben az átmeneti helyzetben pedig alaposan megfontolnak minden kiadást.

Szerencsére a horgászok bizalma nem rendült meg, folyamatosan zajlik az erre az évre szóló jegyek kiadása. Mivel szépen gyűlik a bevétel, úgy számoljuk, hogy ha eljön az idő, a halak telepítésére is lesz elegendő pénzünk. A horgászaink a magyarszecsődi tóra járnak, a másik körmendi egyesülettel, a Munkással együttműködve (az elmúlt hetekben kétszer is tartottunk közös elnökségi ülést) azon dolgozunk, hogy a sajnálatos esemény miatt ne érje kár egyesületünk tagjait.

Megkerestük Klecz Edét, a volt elnököt is, aki nem kívánt részleteket mondani az ügyről. Annyit jegyzett meg, hogy nyolc éven át volt az egyesület elnöke, a horgászjegyek elszámolásával ez idő alatt soha nem volt probléma. A pénztári feladatokat ellátó munkatársában teljes mértékben megbízott, bár ne tette volna, ugyanis az illető nem tudott magyarázattal szolgálni, hová lett a bevétel...

Szendrődi Barnabás körmendi rendőrkapitány megerősítette: az ügyben bűncselekmény alapos gyanúja miatt eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!