Hírek

2013.12.23. 17:16

Vádat emeltek a netes csaló ellen

Szombathely – Internetes oldalakon hirdetett eladásra különféle holmikat, kiadó lakásokat az a férfi, aki ellen most csalás miatt emelt vádat az ügyészség.

Simon Erzsébet

Kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással és más bűncselekményekkel vádolja a Szombathelyi Járási Ügyészség azt a személyt, aki tavaly november és 2013 áprilisa között internetes hirdetési oldalakon eladásra kínált különféle árucikkeket. A sértettek interneten és telefonon keresztül megállapodtak a vádlottal az adásvételről, és az áruk vételárát, valamint sok esetben a postaköltséget is elutalták a vádlott számlájára. A megrendelt árut azonban nem kapták meg. Összesen 81 sértettnek okozott 50 ezer forintot meg nem haladó kárt a férfi.

Később, hogy pénzhez jusson, szintén a neten, általában kitalált neveken kiadó szombathelyi lakásokat hirdetett meg. A vádlott a jelentkezőknek egy ismerősének a lakását, vagy a saját maga bérelte lakásokat mutatta meg, kauciót, és többször bérleti díjat is átvett, valamint valótlan tartalmú bérleti szerződést is átadott nekik. A vádlott ígérte, hogy a lakás kulcsait is átadja, ám erre sosem került sor, mert elérhetetlenné vált a sértettek számára. Előfordult, hogy bár adott kulcsot, azzal azonban nem lehetett a lakásba bejutni. Húsz sértettet ejtett jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe, 25-120 ezer forint kárt okozott – áll dr. Simon József főügyész közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!