Hírek

2013.05.27. 16:58

Választ fogalmaz a SZOVA

Levelet írt a SZOVA Zrt. „Volt parkolójegye, mégis megbüntették” című, május 24-én megjelent cikkünkre. Korábban megkérdeztük a céget, de akkor nem kívántak nyilatkozni.

Kovács Eszter

Mint megírtuk, olvasónk felháborodásának adott hangot amiatt, mert érvényes parkolójegye ellenére megbüntették. Bement a Szova Zrt. irodájába, ahol megnézte a parkolóőr büntetéskor készített fényképeit, amelyek – mint mondta – az üveg visszatükröződése miatt használhatatlanok voltak.

Az üggyel kapcsolatban azonnal megkerestük a Szova Zrt-t, de egy hét eltelte után sem érkezett válasz. A cikk megjelenését követően a cég válaszlevelet fogalmazott, amiben arról tájékoztattak, hogy az említett ügyet kivizsgálták. Mint írták: az eljárás jogalapjául városi rendelet és az általános szerződési feltételek is szolgálnak.

„A megváltott parkolójegyet közvetlenül az első szélvédő mögött, kívülről jól látható és ellenőrizhető módon úgy kell elhelyezni, hogy annak érvényességéről az ellenőrzést végző személy megbizonyosodhasson.”, idézték.

Az említett üggyel kapcsolatban így fogalmaztak: „Felügyelőnk a cikkben szereplő gépjármű ellenőrzése során jegyet, bérletet vagy díjmentességet igazoló engedélyt nem talált. A pótdíjazáskor készített fényképfelvétel alapján – melyet ügyfélszolgálati irodánkban a gépjármű vezetője is megtekintett – a cikkben említett visszatükröződés ellenére is jól kivehetően csak egy lefordult parkolójegy volt látható.

Társaságunknak, mint üzemeltetőnek méltányosságra nincs lehetősége, az utólag bemutatott jegyet nem tudjuk elfogadni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!