Hírek

2013.04.13. 10:21

Választ kérnek a szentkirályi bioerőműről

Szombathely, Szentkirály - A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör 2013. április 4-én kelt levelében a kéréssel fordult Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatához.

A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör 2013. április 4-én kelt levelében a következő kéréssel fordult Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatához:

„Kérjük SZMJV Önkormányzatát, hogy Szombathely Szentkirály városrészre tervezett biomassza erőmű megvalósítását tervező Grenor Kft. együttműködésével megkötött szerződéseket, szándéknyilatkozatokat, az előbbi ügyben tett jognyilatkozatokat, egyéb kötelezettségvállalásokat honlapján hozza nyilvánosságra! Kérjük továbbá, hogy SZMJV Önkormányzat Közgyűlése külön határozatban nyilvánítsa ki, hogy Szombathely közigazgatási területén nem támogatja biomassza erőmű/fűtőmű megvalósítását!"

Angyal László, kommunikációs vezető 2013. április 11-én kelt válaszában csupán az előterjesztések megjelentetési helyét ismertette, többször utalva a korábbi városvezetés döntéseire - írta levelében Hegedüs Éva, a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör elnöke.

- A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör elnökeként, úgy gondolom kötelességem újra aláhúzni, hogy kérésünkben nem ezt fogalmaztuk meg, tehát nyomatékosítani kívánom, hogy a nyílt levélben megfogalmazott kérdéseinkre továbbra is várjuk a választ! Visszautasítjuk továbbá, hogy beadványainkat „politikai adok-kapok" keretében kezeljék - írta Hegedüs Éva.

- Meg kívánom jegyezni, hogy elkeserítőnek és egyúttal megalázónak is tartom, hogy az Önkormányzat felelős kommunikációs vezetője a szavak jelentésével csúfot űz, azoknak erejét és igazságtartalmát nem tartja tiszteletben. Felelős egyesületi vezetőként méltóságon aluli hozzáállásnak érzem, hogy a több mint egy éve húzódó küzdelmünk ismeretében az Önkormányzat ilyen hiteltelen, félreérthető és komolyan nem vehető válaszra méltat minket. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Szombathelyi Törvényszék által is megállapított jogsértések tekintetében elérhettük volna azok megállapítását, ha csupán www.szombathely.hu portálra alapozzuk tájékozódási stratégiáinkat - olvasható Hegedüs Éva levelében.

- A kérésünket tehát megismétlem: azokat a szerződéseket, jognyilatkozatokat kívánjuk áttekinteni, amelyeket a Grenor Kft. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatával, illetve önkormányzati céggel/cégekkel kötött, illetve amelyek említett felek között létrejöttek - kérte Hegedüs Éva.

- Kérésünk különösen azért indokolt, mert a sajtó több alkalommal tájékoztatott arról, hogy esetlegesen szigorú kártérítési perek állhatnak az erőmű körüli viták hátterében. A létesítendő erőmű hatásterületén élő szombathelyi polgárként, ügyféli jogállással rendelkező egyesületi elnökként is azt kérem tehát, hogy a Tisztelt Önkormányzat szíveskedjen korrekt tájékoztatással eljárni a város Választópolgárainak érdekében - írta Hegedüs Éva.

- Ugyancsak kérjük, hogy a déli és az északi városrész kérése alapján a Közgyűlés tűzze nyilvános napirendre a tervezett erőművek ügyét, és nyilvánítsa ki, hogy Szombathely közigazgatási területén nem támogatja biomassza erőmű/fűtőmű megvalósítását, illetve ennek megfelelően tárgyalja a SZOVA és a TÁVHŐ üzleti tervét és gyakorolja tulajdonosi jogait.

- Előző levelem végén a következő sorok állnak, újra nyomatékosítani kívánom az alábbiakat: A fentiek hiányában kénytelenek leszünk a nagyobb nyilvánossághoz és a törvényességi felügyelet gyakorlására jogosult szervhez fordulni - zárta sorait Hegedüs Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!