Hírek

2010.02.17. 17:06

Választási információs pontot nyitott a Fidesz Celldömölkön

A Fidesz-KDNP és Magyar Polgári Együttműködés Egyesület helyi csoportja két választási információs pontot nyitott meg nemrégiben a Kemenesalján fekvő kisvárosban.

Angyal László

A választási iroda fenti elnevezését Kovács Ferenc, a térség országgyűlési képviselőjelöltje helyén valónak tartja. A fideszes politikus szerdai sajtótájékoztatóján rámutatott: csak néhány napja nyitották meg a Szentháromság téren és a Kossuth Lajos utcában a két irodát, de már meglepően sokan keresték fel ezeket.

- Nem csak azért jönnek az emberek, mert szeretnék az ajánlószelvényeiket leadni. Érdeklődnek a választások rendjéről is. Ez különösen fontos Celldömölkön, hiszen több szavazókörben megváltozik a voksolás helyszíne. A választókkal való találkozás nagyon fontos számunkra. Azt  tapasztaljuk, nagy várakozás előzi meg az áprilisi  választásokat,  amely reményeink szerint a Fidesz-KDNP győzelmét hozza - mondta Kovács Ferenc.

Az országgyűlési képviselő beszélt arról is, hogy pártja szeretné megváltoztatni a választójogi törvényt, kisebb parlamenttel számolnak a négy év múlva esedékes voksolásnál. Vas megyében például a korábbi öt helyett vélhetően négy egyéni körzet lesz.

A képviselőjelölt szerint a választási szisztéma átalakítása hosszabb folyamat lesz, a megyei és országos listás helyek arányát a demokrácia szabályait betartva kell majd meghatározni.

A választási információs ponton szerdán többen személyesen adták át kopogtatócédulájukat Kovács Ferencnek, köztük Hanzsér László aktivista, aki egymaga kötegnyi  ajánlószelvény gyűjtött össze  és nyújtott át  a politikusnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!