Hírek

2015.01.26. 08:36

Választottak - A székesfehérvári Fábián Ferenc az új pápoci polgármester

Pápoc – Az októberi önkormányzati választások után lemondott polgármester helyett választottak új vezetőt vasárnap. A választási részvétel magas volt, a helyiek Fábián Ferencnek szavaztak bizalmat.

Lisztmayer Zsófia

A választásra jogosult 287 helyi lakosból 174-en járultak az urnák elé vasárnap este 7 óráig. Volt választási lehetőségük, ugyanis három független jelölt – Fábián Ferenc, Fehér Károly és Kovacsics Gábor – szállt ringbe. A pápoci lakosok végül Fábián Ferencnek szavaztak bizalmat, aki a szavazatok döntő többségét szerezte meg, az előzetes adatok szerint több mint kétszeres fölénnyel nyerte meg az időközi választásokat. Bár az új községi vezető Pápocról származik, jelenleg Székesfehérváron él.

A tavaly októberi választáson a pápociak Horváth Tibornénak szavaztak bizalmat. A polgármester lemondott, ezért tartottak vasárnap időközi szavazást a faluban.

– Közvetlenül a választások után mondtam le, mert a képviselő-testület összetétele ugyanaz maradt, mint az előző ciklusban. Már akkor is állandó ellentétek voltak a képviselők és köztem – hangsúlyozta Horváth Tiborné.

Vidám hangulat fogadott Pápocon, az egyes számú és egyetlen választókerületben. A választási bizottság tagjai sok gyakorlattal rendelkeznek, és régóta dolgoznak már együtt. Hadnagy Imréné, a bizottság elnöke elmondta, hogy a 287 választásra jogosult helyi lakos közül 174-en járultak az urnákhoz vasárnap este 7 óráig.

– Komolyan veszik Pápocon a választásokat, októberben például hetven százalék felett volt a részvételi arány – árulta el Hadnagy Imréné.
A községben alig háromszázan élnek, betelepülőről nem sokszor, távozó fiatalról viszont annál többet hallani. Vasárnap délelőtt 11 óráig körülbelül a választásra jogosultak negyede járult Pápócon az urnák elé. Hadnagy Imréné szerint a jelöltek jól mozgósították a helyieket.
A választási bizottság elnöke hozzátette, hogy viszonylag sokan, 23-an éltek a mozgóurnás szavazás lehetőségével.

Egy nevét nem vállaló idős hölgytől megtudtuk, hogy sokat tett a korábbi polgármester a községért.

– Szerettem volna eljönni szavazni, mert ezt kötelességemnek érzem. Nem foglalkozom sokat a politikával, ezért igazából mindegy, hogy ki kerül ki győztesen a mai napon. A lényeg, hogy az új polgármester szívén viselje majd a község sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!