Hírek

2009.02.14. 03:29

Valentin-láz volt az üzletekben

<b>Szombathely</b> - A romantika szele lengi körbe a várost. Egyre többen keresik fel ajándékért az üzleteket, hogy Valentin- nap alkalmából meglepjék kedvesüket. Idén is sláger a szívmedál és a plüssmackó.

Vas Népe

Február 14-ét, vagyis a Valentin-napot mindenki másképpen ünnepli. Egyesek szolidan, mások óriási bulizással, és még ma is vannak, akik teljes mértékben a romantika jegyében töltik el a szerelmesek napját . Program és ajándékkínálat akad bőven, a szerelmeseknek csupán választaniuk kell. Ellátogattunk néhány belvárosi üzletbe, hogy megtudjuk, vajon még mindig nagy jelentőséget tulajdonítanak-e az emberek február 14-ének. Utánajártunk, mivel lepik meg egymást a párok, milyen portékákat kínálnak az eladók, és milyen kikapcsolódási lehetőséget ajánlanak a szombathelyi szórakozóhelyek és művelődési intézmények. A Valentin-napnak köszönhetően a legtöbb szombathelyi ajándékboltnak megnőtt a látogatottsága. Az üzletek polcain a giccsestől az egyszerű, szolid ajándékig minden megtalálható. Mindenhol kisebb-nagyobb rózsaszín, szívet tartó plüssfigurák láthatók a kirakatokban. 

- Inkább fiatal lányok jönnek ajándékot vásárolni - nyilatkozta több ajándékbolt eladója is. Kiderült, hogy a hölgyek inkább tudatosan vásárolják a csecsebecséket, míg a férfiak sokszor az eladók segítségére szorulnak. - Általában kínai jeles gyertyákat, vagy szivecskés bögréket ajánlok nekik - árulja el az egyik üzlet eladója. - Én főleg angyalkás plüssöket, párnákat, bögréket és széttörhető szíves kulcstartókat szoktam javasolni a tanácsra szoruló vásárlóknak - meséli egy másik eladó. 

Az ajándéktárgyak mellett a férfiak szívesen vásárolnak kedvesüknek ékszert, így az ékszerüzletekben is érezhető a lázas készülődés. Főleg szíves medálokat, nyakláncokat, karkötőket vásárolnak, de válogathatnak az előre összeállított ékszerszettekből is. A kettétörhető medál idén is népszerű ajándék. A szerelmesek napja nem csak a férfi vásárlókat vonzza az ékszerboltba. Sok nő is vásárol ékszert magának, hiszen sokan zárják a jeles napot bálozással, bulizással. A városban több szórakozóhely is otthont ad az egész éjszakán át tartó táncnak. Idén is lesz bál, parti, koncert és más zenés mulatság. A rockzenét kedvelőknek is lehetőségük lesz a városban valentinozni. Azokat, akik a csendesebb kikapcsolódást választják, a mozi várja féláras jegyeivel, a Made in Hungaria, Vicky Cristina Barcelona és az Éjjel a parton című filmek vetítésére. A sok színes program ellenére biztosan lesznek olyanok, akik csak egy csendes kávéházi beszélgetésre vágynak, vagy olyanok is, akik a romantikus éttermi vagy az otthoni vacsorát választják majd a 2009-es Valentin-nap zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!