Hírek

2015.06.16. 15:55

Vas megyében kezdte országjárását az LMP - Valódi adócsökkentést szorgalmaz Schiffer András

Schiffer András a párt társelnöke elmondta: a kedden elfogadott jövő évi adótörvénycsomag a gazdagoknak kedvez. Például egy államtitkár zsebében 10 ezer forinttal marad több jövőre, egy ápolónő pedig ezer forinttal visz haza többet az adóváltozások nyomán.

Bakos Ágnes

Az LMP azt szorgalmazza, hogy nettóban számolva, átlagosan 35 ezer forintot emelkedjenek a fizetések, ehhez 0, 12 és 24 százalékos adókulcsokat javasolnak. A cél az, hogy a magyar fizetések közelítsék az európai átlagot. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a sertéshús áfáját csökkentenék, hanem a helyi termékekét is, és a közösségi közlekedés kedvezményeit növelnék a környezetvédelem érdekében – erről is beszélt Schiffer András Szombathelyen.

Az adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslatot kedden, a képviselők 133 igen szavazattal, 39 nem ellenében hagyták jóvá a parlamentben.

Igennel a kormánypártok és a Jobbik képviselői szavaztak, nemmel az MSZP-sek, az LMP-sek és függetlenek.

Bogáti András, az LMP Vas megyei elnöke elmondta: a megyejáráson azt tapasztalták, hogy sokan nem merik elmondani a véleményüket, ezért bátorítják az embereket. Celldömölkön, Sárváron és Szentgotthárdon is tartott köztéri fogadóórát kedden az LMP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!