Hírek

2016.01.19. 15:32

Vas megyei tanárok is kiálltak a miskolci pedagógusok nyílt levele mellett

A közoktatás reformjai ellen emelték fel a szavukat a tanárok. Három Vas megyei iskola tantestülete is a támogatók között.

Budai Dávid

A Miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestülete által tavaly november 27-én írt, példátlan nyilvánosságot kapott nyílt leveléhez eddig összesen 12 ezer 164 magánszemély és 129 támogató iskola és csoport csatlakozott. Vas megyéből a Szombathelyi Neumann János Általános Iskola tantestülete 39 fővel, a vasszécsenyi Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola alkalmazotti közössége egyhangú döntéssel és a megyei iskolák közül elsőként a szombathelyi NymE Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium nyolcvanfős nevelőtestülete csatlakozott. A megyében elsőként egyébként egy civil szervezet, a V, mint Vas Egyesület tagjai támogatták a miskolci gimnázium törekvéseit.

Nem ez volt azonban az első ilyen eset, korábban a törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskola pedagógusainak jelent meg egy nyilatkozata a pedagógusok önértékelési rendszeréről. A tavaly október elsején kelt levélhez 2 ezer 850 egyén és 44 iskola csatlakozott, köztük a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola, a Paragvári Utcai Általános Iskola, valamint az Aranyhíd EGYMI Általános Iskola és Speciális Szakiskola.

Míg a törökbálintiak októberi nyílt levele a belső önértékelési csoportok ellen emelt szót ( „... Az új önértékelési folyamatnak sem elszenvedői, sem egymást bíráló kritikus tagjai nem kívánunk lenni..."),  addig a mostani, jóval nagyobb visszhangot kiváltó kezdeményezés az egész oktatási rendszer felett tör pálcát. „Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban." - írták levelükben a miskolci pedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!