Hírek

2009.07.01. 02:28

Vasi kórházmérleg

Szombathely, Körmend - Az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) honlapján elérhetők a kórházak legfrissebb működési adatai. Ezek alapján össze lehet hasonlítani az intézményeket.

Bajdó Bettina

Megyénk mindkét kórházában vannak úgynevezett VIP-szobák, s mindkét intézményben van lehetőség arra, hogy a hozzátartozók is a beteg mellett maradhassanak. A kiegészítő szolgáltatások nagyrészt megegyeznek a két intézménynél, különbség leginkább az árakban mutatkozik meg. A Markusovszky kórházban a betegeknek van lehetőségük használni az internetet, a körmendi kórházban nem érhetik el a világhálót a páciensek.

A Markusovszky kórházban nagy gondot fordítanak a dolgozók helyzetére. Vannak stresszkezelő programjaik, s biztosítanak szakembereket is a lelki problémák feldolgozásához. A kórházban szerveznek kulturális programokat a dolgozók számára, s ingyenes jogsegélyszolgálat is működik. A Markusovszky kórházban 2008-ban 1497-en, a körmendiben 264-en szültek. Míg a Markusovszky kórházban nem volt szülésprogramozás, vagyis nem előre megbeszélt időben, tervezetten született meg a magzat, addig Körmenden 32 alkalommal érkezett meg pontos időben az újszülött. Szombathelyen tavaly 49 iker látta meg a napvilágot, Körmenden három. A szülésnél mindkét helyen jelen lehetnek kísérők Szombathelyen ketten, a Rába-parti kisvárosban pedig egy ember. Szombathelyen az apa nem érintkezhet az újszülöttel, a Rába-parti kórházban erre van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!