Hírek

2016.03.29. 11:05

Vasi sikerek az országos matekversenyen

Március 23-25. között rendezték meg Kecskeméten a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjét. A vasi iskolákból 13-an képviselték a megyét. A gyerekekkel Bartalis Istvánné matematikatanár utazott kísérőként, aki a verseny Vas megyei szervezője is.

Vadas Krisztina

A háromnapos rendezvény során kézműves, kulturális és tudományos programokon is részt vehettek a diákok. Mint megtudtuk, a verseny idén sem volt könnyű, amit az is bizonyított, hogy második osztálytól egészen a tizenkettedikesekig senki sem tudta hibátlanul megoldani a feladatlapot.

Vas megyét 13 diák képviselte a versenyen: ők az első forduló eredményei alapján kaptak meghívást az országos megmérettetésre.

Fotó: Bartalis István

A gyermekek szépen teljesítettek, nagyon jó eredményekkel térek haza Kecskemétről.

Berki András 29. helyezett (2. osztály)

Zsikla Márton 15. helyezett (3. osztály)
Németh Marcell 3. helyezett (4. osztály)
Szafián Réka 14. helyezett (4. osztály)
Imre Marcell 10. helyezett (5. osztály)
Németh Máté 10. helyezett (6. osztály)
Horváth Áron 12. helyezett (7. osztály)

Kovács Botond 7. helyezett (9. osztály)

További siker, hogy a  megyei forduló eredményei alapján az ország legjobb nyolcosztályos vidéki gimnáziumának járó vándorserleget a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nyerte el.

Németh Máté a répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola tanulója pedig a két fordulón nyújtott teljesítménye alapján egy egyhetes természettudományos táborozásra szóló különdíjat nyert el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!