Hírek

2015.11.29. 15:34

Végy egy traktorgumit, sok lelkes nádaljait – és kezdődhet az advent!

Körmend-Horvátnádalja – Idén először saját adventi koszorúja van a horvátnádaljaiaknak. Helyiek fogtak össze, a templom előtt állították fel a koszorút és minden adventi hétvégén együtt ünnepelnek.

Bakos Ágnes

Fiatalok, idősek, hölgyek és urak – sokan összefogtak, hogy idén legyen saját adventi koszorúja a körmendi településrésznek, Horvátnádaljának.

Kisebbet készítettek először, aztán úgy döntöttek: megadják a módját és előkerült egy traktorgumi. Azt vonták be a dolgos női kezek fenyőágakkal, amiket a helyiek adtak.

A Szent György Közösségfejlesztő Egyesület finanszírozta a Szombathelyről hozott hatalmas gyertyákat. Az elsőt szombaton meggyújtották, Gyürki László atya is ott volt a templom előtt.

Sokan összegyűltek, igazi karácsonyi hangulat lett november 28-án, és minden szombatra készülnek: énekkel, versekkel várják együtt a karácsonyt.

Azt tervezik, hogy a negyedik gyertya meggyújtásánál előkerül majd egy kis forralt bor, forró tea – hogy felmelegítsék a hangulatot és még több időt tölthessenek együtt a horvátnádaljaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!