Hírek

2016.08.09. 07:22

Vesszenek a szúnyogok! - Irtanak a héten Vas megyében

Megyei körkép – Szúnyoginváziót hozott a múlt heti csapadék az ország több térségében is, de nem csak ezért, hanem a tervezett ütem szerint folytatódik a központi szúnyoggyérítési program. Vas megyében a héten Szombathely, Körmend, Sárvár és Mersevát térsége van soron.

Bakos Ágnes

Ahogy az időjárás engedi, ezen a héten 75 ezer hektáron, összesen háromszáz településen irtják a vérszívókat az Országos katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei.

Vas megyében légi kémiai irtást terveznek erre a hétre: Szombathelynél 1200 hektáron, Körmendnél négyszáz, Sárvárnál hétszáz hektáron, Mersevát térségében ötven hektárt permeteznek le, vagyis összesen 2350 hektáron permetezik a vérszívókat Vas megye területén. Természetesen csak akkor tudnak dolgozni a szakemberek, ha nem esik az eső és nem jelentős a szél – ennek függvényében alakul a permetezés időpontja. S nem mellékesen a központi irtási program mellett az önkormányzatok önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!