Hírek

2013.07.03. 16:19

Veszélyes áru az utakon

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági szakterületének egyik kiemelt feladata a veszélyes áru szállításának közúti ellenőrzése.

Nagy Ildikó

A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás hatálya alá esik megközelítőleg 3600 fajta veszélyes áru, melyek robbanóanyagok és tárgyak, gázok, gyúlékony folyadékok, szilárd anyagok, öngyulladásra hajlamos anyagok, vízzel érintkezve gyúlékony gázokat fejlesztő anyagok, gyújtó hatású (oxidáló) anyagok, szerves peroxidok, mérgező, fertőző, radioaktív, illetve maró anyagok, és egyéb veszélyes anyagok, tárgyak.



Az ellenőrzéseket a katasztrófavédelmi kirendeltségek a Katasztrófavédelmi Mobil Laborral közösen hajtják végre, veszélyes áru közúti szállításának ellenőrzése során vizsgálják a veszélyes áru tömegét a szállítóegységen, engedélyeket, a szállítás módjára vonatkozó előírásokat, küldeménydarabok jelölését és bárcázását, az előírt általános célú biztonsági felszerelések meglétét, a szállított árunak megfelelő felszerelést, fuvarokmányokat, rakományrögzítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!