Hírek

2013.09.26. 08:54

Drogos alpolgármester? Feljelentést tesz a politikus

Nyilvánosságra hozták a szombathelyifrakcio.blog.hu oldalán azt a felvételt, amely a szombathelyi drogbotrányt kirobbanthatta.

Bajdó Bettina

A felvétel elég rossz minőségű nehezen kivehető, hogy ki látható rajta:

Czeglédy Csaba nyilatkozata szerdán az ATV-ben:

Czeglédy korábbi nyilatkozata

Szerdán délelőtt lejárt az MSZP-SZTKE frakció ultimátuma, melyet a fideszeseknek adtak. A közgyűlésen Lazáry Viktor alpolgármestert nevezték meg szenvedélybetegnek és drogfogyasztónak. Dr. Czeglédy Csaba kedden tartott sajtótájékoztatót, azt állította, hogy a város egyik fideszes képviselője drogokkal él, s erre bizonyítéka is van. Akkor azt mondta, ha nem mond le 48 órán belül az érintett képviselő, akkor nevét nyilvánosságra hozzák. Az ultimátum letelt, s már fél 11 előtt lehetett látni egy videofelvételt a világhálón, melyet bizonyítékként hoztak fel az egyik fideszes képviselő ellen.

A közgyűlésen 11 óra után pár perccel dr. Czeglédy Csaba (MSZP-SZTKE) frakcióvezető szót kért, s elmondta, másfél éve van tudomásuk arról, hogy Lazáry Viktor alpolgármester szenvedélybeteg. Éppen azért hozzák ezt most nyilvánosságra, hogy az alpolgármester ne váljon zsarolhatóvá a bűnözők részéről. A frakcióvezető azt is tudni vélte, hogy az alpolgármester a városháza irodájában is fogyasztott már drogot.

Továbbá, hogy szerdán Sopronban és Szombathelyen is járt a kórházakban azért, hogy negatív drogtesztre tehessen szert. Lazáry Viktor reagált a vádakra. Elmondta, nem próbált meg negatív tesztet produkálni, csupán annyi történt, hogy a keddi sajtótájékoztató után bement a Markusovszky kórházba, s elvégeztette azt a tesztet, melyet a közgyűlés többi tagja is. A teszt hatféle kábítószert képes kimutatni a szervezetben, neki mindegyikre negatív lett a mintája.

Hangsúlyozta, sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem fogyasztott, fogyaszt és kíván fogyasztani kábítószert. További nyilatkozatokat és jogi lépéseket pedig csak az ügyvédjével való konzultáció után tesz majd. Dr. Czeglédy Csaba még annyit hozzátett, fél háromkor feljelentést tesz a megyei rendőr-főkapitányságon, s átadják a bizonyítékokat. Annak a dílernek a nevével együtt, aki ellátja az ismert embereket kemény drogokkal.

IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL LAZÁRY VIKTOR  DROGTESZTJE!

Lazáry Viktor alpolgármester közleménye

Az interneten megjelent videó kapcsán az alábbi közleményt teszem. 

"1. Sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem fogyasztottam, nem fogyasztok és nem fogok fogyasztani kábítószert.

2. A felvételen nem én vagyok látható.

3. Czeglédy Csaba, korábban adócsalásért elítélt szocialista frakcióvezető 2013. szeptember 23-i, keddi sajtótájékoztatóját követően 2013. szeptember 24-én a szombathelyi Markusovszky Kórházban "vizelet drogtesztet" végeztem, amely negatív eredménnyel zárult.

4. Kényszerítés bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt feljelentést teszek az illetékes Rendőrkapitányságon.

5. Képviselői és alpolgármesteri munkámat a jövőben is maradéktalanul elvégzem.

6. A személyiségi jogaim megsértése miatt indítandó kártérítési perekben megítélésre kerülő kártérítést drogprevencióval foglalkozó szombathelyi szervezeteknek ajánlom fel.

Tisztelettel,

Lazáry Viktor
alpolgármester"

 


Olvassa el korábbi cikkünket is IDE kattintva!

Szombathelyi közgyűlés (folyamatosan frissül) IDE kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!