Hírek

2016.03.09. 12:46

Videón mutatjuk a fix traffipax működését – Hamarosan élesítik a rendszert

Közeleg a fix traffipaxok élesítésének ideje, de pontos dátumot még mindig nem árult el a rendőrség. Videón mutatjuk a rendszer működési elvét, hogy Ön is felkészülhessen.

Budai Dávid

Videón mutatjuk be a mindent látó kamerák működési elvét. Ha akarja tudni, hogyan vadásznak majd a gyorshajtókra a fix traffipaxok, mindenképpen nézze meg ezt a videót.

Éppen három héttel ezelőtt írtuk meg, hogy februárban már nem élesítik a fix traffipaxokat, és mivel a rendőrség azt ígérte, két héttel az élesítés előtt tájékoztat, egy hét múlva az is kiderül, hogy a márciust is megússzuk-e. Az azonban biztos, hogy vészesen közeledik az idő.

Az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője, Óberling József úgy nyilatkozott az egyik internetes portálnak, hogy a rendszer most is élesben üzemel, csak még nem bírságolják meg a kamerák által rögzített szabálysértések elkövetőit, de nem kell sokat várni, és a rendszer már a bírságokat is kiszabja.

Ahogyan már többször megírtuk, a fix traffipax alkalmas lesz forgalomszámlálásra, sebességmérésre, a tiloson áthajtás és a záróvonal átlépésének rögzítésére, valamint képes ellenőrizni, hogy az autóban ülők használják-e a biztonsági övet. Automatikusan figyeli, hogy a látóterében áthaladó autókra kötöttek-e felelősségbiztosítást, befizették-e az adót utánuk, illetve nem körözik-e a járművet.

A 132 helyszín 365 szuperkamerájából öt jutott Vas megyébe. Káld külterületén, a 84-es főúton; Kám külterületén, a 87-es főúton; Sárvár külterületén, a 84-es főúton; Szombathely belterületén, a Rumi úton, valamint Vasszécseny belterületén pásztázzák az utat a traffipaxok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!