Hírek

2012.08.02. 14:43

Viharos, zivataros falunap Bejcgyertyánoson

Bejcgyertyános - A falunapok közel két évtizedes történetében nem volt példa rá, hogy közbeszóljon a vihar.

Vas Népe

Idén azonban kijutott az égi áldásból. Az első napon még verőfényes napsütésben zajlottak a retro pingpongverseny fordulói, s a gyerekeknek szervezett vetélkedőt is szárazon megúszták a résztvevők. Másnap délelőtt ünnepi szentmisével és körmenettel kezdődött a program. Kora délutántól zenés-táncos programok szórakoztatták a közönséget a faluközpontban, miközben a bográcsokban a főzőverseny nevezőinek zamatos ételei készültek. A pálmát végül a nyőgéri csapat alkotása vitte el a zsűri, köztük Kovács Ferenc országgyűlési képviselő döntése alapján. Miközben a gyerekeket arcfestés, kézműveskedés, légvár, trambulin, élő csocsó szórakoztatta, az érdeklődők megtekinthették a tíz éves Teleház fotókiállítását. A színpadon a Gencsapáti és az Ungaresca Néptánc csoportok, és az egervölgyi Napraforgó Együttes szolgáltatott látványos műsort.

Sajnos a helyi csoportok műsora előtt lezúdult a beígért csapadék, de akik nem futamodtak meg, nem maradtak le semmiről.

Az eső lecsendesedése után a sztárvendég, Márió a harmonikás húzta a talpalávalót, majd a Bejci Betyárok és a Napfény Dal- és Tánccsoport vizespólós bemutatójára is sor került, csak a tervezettnél későbbi időpontban. A tombolasorsolás, és természetesen a vacsora sem maradt el. Este Dj.ru-BOY-DEE zenéjére hangulatos buli zárta a falunapi programokat.

Péntek Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!