Hírek

2017.09.06. 17:45

Egyetemi gólyák érkeztek Szombathelyre: a buli és a verseny sem maradhat el

SZOMBATHELY Különleges időszaka ez az évnek: kacsák helyett gólyák lepik el a mólót. Ők beköltöző madarak, az ELTE szombathelyi campusának elsősei.

Pintér Viktória

Regisztrációs héttel egybekötött szabad szórakozás - így is fogalmazhatnánk az idei ELTE-s gólyahét prog-ramját figyelve. A kötelező bevezetők, ösztöndíj- és kreditrendszer-ismertetők, karonkénti eligazítás után izgalmas programokkal készültek a szervezők. Szecsődi Tímea,a BTK HÖK alelnöke azt mondta: igyekeztek a programok összeállításánál is az ELTE-színvonalat hozni, de a fő szempont az volt, hogy senkinek ne menjen el a kedve az első héten az egyetemi élettől.

A buzdító brigádra sem lehetett panasz: rázendítettek a sás mögött

A Savaria Túra a Csónakázótótól indult: buzdító dalokkal, rigmusokkal és az elmaradhatatlan örökzöld avatóslágerrel, a Nád a házam teteje kezdetű dallal érkeztek az idei év elsős hallgatói a vízpartra. A fiúkon zöld, a lányokon piros pólóról kacsint a tábor szimbóluma: a vidám gólya. Voltak olyan bátor fiúk, akik rögtön gatyára vetkőztek és ellenőrizték a vízminőséget. Persze a feladat nem ez volt, de a kíváncsiság alapvető tulajdonsága kell, hogy legyen egy ifjú gólyának. Eközben a csapatok már elfoglalták helyüket a vízibicikliken. A tavon lévő szökőkutat kellett volna megkerülniük, de mint kiderült, ennyi akarat egy "csónakban" kicsit nehezen fér meg. Így az egy helyben tekerő tavi gólyák mókás látványt nyújtottak a partról buzdítóknak.

Vittek esernyőt is, hogy el ne ázzanak Fotók: Nagy Jácint

Ez azonban csak az első állomás volt, Szombathelyen tegnap egész este gólyák köröztek. Voltak kocsma körül, ahol élőképekké álltak össze, szökőkutakból halásztak műanyag kupakokat, sorversenyekben mérték össze erejüket, majd az egyetem udvarán eljárták a Shake your SEK-en tanult gólyatáncot. A szervezők szeretnék, ha ez hagyománnyá válna. Idén Deniz Egyetlen című számára készítettek koreográfiát, amelyet egy flashmobon együtt mutatnak majd be a csapatok a pénteki program végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!