Hírek

2014.02.08. 23:35

Vona Gábor Vasban tartott fórumokat

Vas megye - Országjárásának második napján Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje Sárváron, Körmenden, Szombathelyen járt.

Farkas Eszter

Vona Gábor Sárváron a városközpontban találkozott az érdeklődőkkel és szimpatizánsokkal. Körmenden, Szombathelyen pedig lakossági fórumokon tájékoztatott. „Megélhetést. Rendet. Elszámoltatást." - ez a Jobbik kampányának három fő eleme. Többek között ez is kiderült a Vas megyei fórumok helyszínein. A vasi helyszíneken egyébként a miniszterelnök jelölt beszélt a munkahelyteremtő programjáról, a 7 vezér terv részleteiről. A politikus kiemelte, hogy az élelmiszeripart talpra kell állítani, a bányászatot fel kell virágoztatni, vízerőműveket kell építeni. Többek között beszélt még az energetikai beruházásokról, az egészségturizmus fejlesztéséről és a párt infokommunikációs lehetőségeinek bővítéséről, valamint az építőipar fellendítésével az otthonteremtésről, elvándorlásról, külföldi munkavállalásról, az új választási rendszerről.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke (j) és Balassa Péter, a választókörzet jobbikos képviselőjelöltje a párt lakossági fórumán a szombathelyi Agora Savaria Filmszínházban 2014. február 8-án. MTI Fotó: Kászoni László

A közbiztonság megteremtése sürgős, halaszthatatlan ügy. – ezt is hangsúlyozta a vasi helyszíneken, amely mellett elmondta azt is, hogy csendőrséget szeretne a rendőrség mellé felszereléssel és felhatalmazással. A gyermekeket, nőket, időseket bántalmazók számára csak drasztikus válaszai lesznek a Jobbiknak. Vona beszélt a halálbüntetésről, amely szerinte megosztó, de elgondolkodtató dolog, hiszen hatalmas visszatartó ereje van, ezt külföldi példákkal is alátámasztotta. Vona szerint újratárgyalandó az EU-tagság, és az államadósság is.

A Jobbik lakossági fóruma a szombathelyi Agora Savaria Filmszínházban 2014. február 8-án. A pulpitusnál Balassa Péter, a választókörzet jobbikos képviselőjelöltje (j3), az asztalnál Vona Gábor, a Jobbik elnöke (j) és Pörzse Sándor jobbikos országgyűlési képviselő (j2). MTI Fotó: Kászoni László

A Jobbik a politikusbűnözéssel kapcsolatban is tiszta vizet öntene a pohárba. Feloldanák a titkosításokat, és nyilvánosságra hoznák az ügynöklistákat, valamint eltörölnék a mentelmi jogot is.

Vona Gábor egyébként elemzett választási plakátokat is, bemutatta a Jobbik és az ellenfelek plakátjait is. Azt is hangsúlyozta beszédeiben, hogy a kutatások és felmérések szerint a Jobbik a legnépszerűbb pár a fiatalok körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!