Hírek

2016.01.20. 11:31

Zárt ülésen beszéltek a sportkomplexumról

Szombathely - Szerdán reggel zárt ülésen tárgyalt a szombathelyi képviselő-testület a Haladás Sportkomplexum beruházásáról.

A képviselő-testület tájékoztatást kapott a Haladás Labdarúgó Stadion és Multifunkcionális Sportkomplexum-beruházás aktuális állásáról, a tájékoztató alapján pedig felkérte a beruházásért felelős cég ügyvezetőjét a további intézkedések megtételére. Nem volt teljes egyetértés az ülésen, a jobboldali frakciószövetség a folytatás mellett döntött, a baloldal azonban nemmel szavazott. Az ülést követően dr. Czeglédy Csaba, az ellenzék frakcióvezetője több aggályt is megfogalmazott az üggyel kapcsolatban.

Elsőként arra tért ki, hogy 8,8 milliárd forintra írtak ki pályázatot, de még a legkedvezőbb ajánlat - amit a Swietelsky adott - is jóval meghaladta ezt az összeget. 13 milliárd 151 millió forintos pályázatot adtak be, ami csaknem 4,4 milliárddal meghaladja a kiírt összeget. Czeglédy szerint azzal, hogy az ügyvezető, dr. Szondy Szilvia eredményt hirdetett a közbeszerzésben, egymaga vállalt felelősséget a plusz 4,4 milliárd forintra úgy, hogy erről nincs támogatási megállapodás.

A frakcióvezető szerint egyébként is, ha pluszforrás kerül a beruházásba, akkor meg kellett volna ismételni a közbeszerzési eljárást, amely mindössze három hónapot vett volna igénybe.

A Fidesz közleményében olvasható, hogy a képviselő-testület a jobboldali többség szavazatával ismét megerősítette elkötelezettségét az új szombathelyi sportkomplexum megépítése mellett.

A Fidesz szerint Szombathely sportéletében örömteli és hosszú távon előremutató esemény, hogy megkezdődhet a Rohonci úton az UEFA 4-es besorolású stadion építése. Büszkék arra, hogy a kormányzati segítségnek köszönhetően a HVSE és a város az elavult, rossz állapotban lévő épületegyüttes helyett jövő év nyarára egy olyan új és modern sportkomplexumot kap, amely több ezer szombathelyi sportolását és szórakozását szolgálja.

„A Fidesz-frakció értetlenül áll az MSZP szombathelyi városi elnökének politikai ámokfutása előtt" - áll a közleményükben. Azt írják, Czeglédy Csaba a beruházást bonyolító cég felügyelőbizottságának elnökeként, a közbeszerzési bíráló bizottság tagjaként előbb megszavazta a közbeszerzési eljárás eredményét, majd másnap szavazatát megpróbálta visszavonni.

Hangsúlyozzák, ezen nem is csodálkoznak, hiszen a szocialista politikus már számtalanszor bebizonyította, hogy mindig politikai érdekeinek megfelelően módosítja álláspontját és szavazatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!