Hírek

2014.02.12. 13:30

Különös időjárás: zuhogó esőből a sűrű hózáporba

Szerda reggel Szombathely és Kőszeg között időjárási meglepetések érték az utazókat.

Némethy Mária

Reggel 8 óra körül Szombathelyen zuhogó esőben szálltak autóikba a Kőszegre indulók. Plusz 1,5 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. Gyöngyösfalu után hirtelen kifehéredett a táj, a szántóföldeket fehér hó lepte, az ablaktörlő pedig havasesőt törölgetett szaporán a szélvédőn. Lukácsházánál már inkább hó esett, még fehérebbek lettek a szántóföldek. Aztán Kőszegre érkezve már 0 Celsius-fok volt a kinti hőmérséklet. Nagyon erős hózáporba érkezett az utazó a városba, ahol Kőszegfalvánál hótolót látott dolgozni, bent a városban pedig sokan lapáttal, seprűvel igyekeztek eltüntetni a járdáról a latyakos havat.

– Hajnali négyig még itt is zuhogott az eső, majd elállt, s rákezdett a hó. Sószoróval indult el az utak tisztítása, majd a hat hótoló gép állt munkába. Egész délelőtt dolgoztak, mert 10 centis hó esett Kőszegen – mondta el érdeklődésünkre Kovács István városgondnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!