Hosszúpereszteg

2015.09.29. 14:12

Tűzoltó ünnep Hosszúperesztegen

Hosszúpereszteg - Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn!- ezt a Széchenyi-idézetet választotta mottójául a 125 éves hosszúperesztegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Civil Tudósítónktól

A csapat előző este felkereste az egykori bajtársak sírját a temetőben. A program szombaton szentmisével folytatódott, majd a művelődési ház felé vonuló helyi tűzoltókat Vasvár Önkormányzati Tűzoltóságának küldöttsége, valamint Répcelak, Jánosháza, Vép-Bozzai és Rum önkéntesei kísérték.

A lánglovagok ünnepi díszbe öltözve vonultak a kultúrházhoz Fotó: Pajor Balázs

A kultúrházban Farkas Margit polgármester asszony köszöntője után a parancsnok ismertette az egyesület történetét. Az ünnep zászlószalag kötésekkel, elismerések átadásával folytatódott. Marton Ferenc alelnök a Vas Megyei Önkormányzat emlékplakettjét nyújtotta át Benkő Zsolt parancsnoknak. A rendezvény utolsó mozzanataként V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője adta át a pályázati forrásból származó Suzuki Vitara terepjárót az egyesület tagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!