Előrejelzés

2020.02.11. 08:06

Továbbra is érvényben a citromsárga figyelmeztetés Vas megyére

Kedden ismét elsőfokú riasztást adtak ki megyénkre az erős széllökések miatt.

vaol.hu

Figyelmeztetés

Mint ahogy arról beszámoltunk, hétfőn Magyarországot is elérte a Ciara névre hallgató ciklon, amely rengeteg kárt okozott az Egyesült Királyságtól indulva Németországon át, egészen Lengyelországig. Mi kevésbé érzékelhettük pusztító erejét, mivel egyrészt gyengült, másrészt az Alpok megóvta Vas megyét. Az Orszgos Meteorológiai Szolgálat azonban keddre is citromsárga riasztástadott ki megyénkre az erős széllökések miatt.

Fotó: met.hu

Reggeltől ismét sokfelé (legkevésbé délnyugaton) viharossá fokozódó előbb nyugati, majd északnyugati irányba forduló szélre lehet számítani, 65-90 km/h-s, az északi országrészben elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken, valamint az Észak-Dunántúlon 90 km/h-t meghaladó legerősebb lökésekkel. A délutáni órákban veszít erejéből a szél, de erős lökések (45-60 km/h) még az éjszaka folyamán is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel az északi országrészben és az Alföldön. Vas megyében 70 km/h-s széllökésekre kell számítani.

Előrejelzés

Kora délelőttig még többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar, az Északi-középhegység térségében havas eső is lehet. A kora délelőtti óráktól kezdve északnyugat felől gyorsan megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Déltől már csak legfeljebb néhol lehet zápor, illetve az Északi-középhegységben hózápor. Napközben a szél ismét nyugatira, északnyugatira vált, és újra sokfelé viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!