Időjárás

2020.08.24. 07:06

Borús, felhős idővel kezdődik a hét Vas megyében

Megyénkben csapadékra csak az esti órákban lehet számítani.

vaol.hu

Egyelőre nélkülöznünk kell a ragyogó napsütést; kettősfronti hatás várható még a napokban Illusztráció: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint gyengén és erősebben felhős területek egyaránt lesznek a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett, inkább csak néhol fordulhat elő záporeső, nyugaton eleinte gyenge eső is lehet. Estétől azonban nyugat, délnyugat felől vastagodni kezd a felhőtakaró, és a Dunántúlon megnő a csapadék kialakulási esélye. Vas megyében tehát csak az esti órákban fordulhat elő eső. Az északnyugati, északi szél nagy területen lesz élénk, néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai

A hazánk fölött áthaladó hidegfront kelet, délkelet felé távolodott el a Kárpát-medencétől, mögötte több fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé, és a szél is mérséklődik. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le. Ezáltal általános restség válik uralkodóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!