Időjárás

2019.08.26. 09:33

Újra elveri az eső Vas megyét – Elsőfokú riasztást adtak ki

Citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

vaol.hu

Változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, de emellett több órára kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A keleties szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 35 fok között várható. Késő estére általában 21, 27 fokra hűl le a levegő – tájékoztat a met.hu.

Az Országos Meteorológia Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas megyére a zivatarok veszélye miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Fotó: met.hu

A keddi időjárás szinte lemásolja a hétfőit. A délelőtti órákban 24 fok körüli hőmérséklet várható, ami délután 28 fokig emelkedhet. Csapadékra inkább a délutáni órákban lehet majd számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában