meteorológia

2021.01.21. 07:00

Hétvégéig élvezhetjük a tavaszias meleget Vas megyében

A fagyok után akár 10-12 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők a következő napokban.

Cseh-Egyed Bernadett

20210120 tavaszi időjárás, Kónya Róza, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Míg a mögöttünk hagyott hétvégén napközben is fagyott, a hét hátralévő részében éjszaka sem hűl 0 fok alá a hőmérséklet – a népi megfigyelések szerint gyakori, hogy Pál nap környékén gyökeresen megváltozik az időjárás, akár többször is. – Ezt nyugodtan írjuk a Pálfordulás számlájára – mondja Pétervári Tibor.

Az OMSZ szombathelyi észlelője emlékeztet: januárban egyébként sem ritka, hogy a hideg szakaszokat enyhe periódusok követik. Túl sokáig azonban nem élvezhetjük a kora tavaszt idéző hőmérsékleteket: a ciklon, amelynek még az előoldalán vagyunk, vasárnapra csapadékkal fölénk ér. Addig 10 Celsius-fokot is mérhetünk napközben, és éjszaka sem lesz fagy. Megerősödik a délnyugati szél, akár viharos lökések is előfordulhatnak. Nehéz időszak vár a frontérzékenyekre: a meleg fejfájást és koncentrációzavart okozhat, a vasárnapra ideérő hidegfront pedig a görcsös tüneteket erősíti fel.

Kiemelt képünkön: A napszemüveget is elővehetjük. Képünkön Kónya Róza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!