Elsőfokú riasztás

2019.01.07. 13:24

Ónos esőre figyelmeztetnek Vas megyében

Elsőfokú riasztást adtak ki keddre Vas megyében az ónos eső miatt.

met.hu, vaol.hu

Ónos esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, a veszélyjelzés szerint a nyugati országrészen – így Vas megyében is – lehet számítani gyenge szitálásra.

Fotó: met.hu

Szintén az OMSZ előrejelzése szerint a hó sem fogja elkerülni a megyét, havazásra elsősorban a hétfő esti órákban lehet majd számítani.

Hétfőn eleinte nyugaton fordulhat elő gyenge hószállingózás, majd az esti, késő esti óráktól északnyugat felől újabb, nagy területet érintő havazás kezdődik. Éjfélig kb. a Dunántúl nyugati, északnyugati felére jut el (kb. lepel – 2, 3 cm). Kedden tovább terjed a havazás a keleti országrészre is, de eközben nyugat felől az enyhébb légtömegnek köszönhetően a havazás fokozatosan esőre vált. Ez kedd éjfélig kb. a Budapest-Kelebia (Bács-Kiskun megye) vonalig jut el. Ettől a vonaltól keletre végig havazás várható. A Dunántúlon a halmazállapot-váltást átmeneti ónos eső is kísérheti – írja a met.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!