Nem javul az időjárás

2019.05.06. 08:49

Olvadozik, de még fehér: havas májusi hétfő Kőszeg felett (Fotógalériával)

Hétfőn sem kecsegtet túl sok pozitív dologgal az időjárás előrejelzés, maradt a citromsárga riasztás Vas megyében.

vaol.hu

Fotó: Ráduly László

Három-négy centiméteres olvadozó hó fogadta hétfő reggel Ráduly László meteorológiai észlelőt a Kőszegi-hegységben, a Kendig-csúcson. Azt írta: a szél továbbra is viharosan fújt, igazi téli idő van odafenn.

 

Továbbra is citromsárga riasztás van érvényben az erős szél miatt a Dunántúlon, így Vas megyében is. A met.hu előrejelzése szerint sok pozitív dologgal nem kecsegtet, már annak nem, aki vágyik a napsütésre. Hétfő délelőtt még az esőkabátra is szükség lesz, és a hőmérséklet 5 fok körül várható. Délután valamivel jobb lesz a helyzet, esőre nem, viharos széllökésekre viszont számíthatunk, amik a 70 km/h-t is meghaladhatják. A hőmérő higanyszála 10 fokra kúszik fel.

Fotó: met.hu

Kedden már kicsit fellélegezhetünk, és elbúcsúzhatunk a téli időjárástól. Még a nap is előbújik a felhők árnyékából, a legmelegebb órákban pedig 15 fokot mérhetünk. Az északkeleti szél nem szűnik meg, viszont erőssége csökkenni fog a hét második napjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!