időjárás

2019.08.25. 12:55

Viharos hétvége: Jég is volt Kőszegen, lecsapó villámok Rábagyarmaton

Jég és viharos szél is kísérte a vihart Kőszegen, a villámok szinte nappali világosságot teremtettek szombat este. A megye többi része sem úszta meg a vihart.

Bakos Ágnes

Több hullámban érkeztek a zivatarok Kőszegre szombat este. – Az első cella apró jéggel, viharos kifutószéllel és nem egészen egy óra alatt 35 milliméter csapadékkal érkezett – összegezte Ráduly László kőszegi meteorológiai észlelő.

A következő hullámok már kevesebb csapadékot, de erős villámtevékenységet okoztak Kőszeg felett, összességében reggelig 43 milliméter csapadék áztatta a várost. A Fő téri szabadtéri koncerteket elhalasztották.

Fotók: Ráduly László, Kőszeg

Közben Szombathelyen a csapadékból kevesebb jutott: az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőállomásán vasárnap kora reggel mért 0,1 millimétert Pétervári Tibor észlelő. A 24 órás csapadékalak pedig: dörgés, zivatar, záporeső – sorolta. A kora reggeli esőt reggeli szivárvány követte Szombathelyen – ez is látszik az észlelési naplóban.

A megye déli fele sem úszta meg a vihart. Az „éjjeli pokoli zivatarból 5,6 milliméter csapadék esett, jég és szél nem volt, lecsapó villám azonban rengeteg” – jelentette Rábagyarmatról Huszár József, az OMSZ meteorológiai észlelője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában