Ikervár

2011.09.26. 10:23

Mesedélután Ikerváron

Bárki beülhet a mesemondó székbe a Magyar Népmese Napján, az ikervári mesedélutánon.

Pásti József

A mesedélután szervezőinek célja - Benedek apó emlékezetén túl - rávilágítani a JÓ MESE titkára. A jó mese titka pedig az, hogy mindig a gyermek valóságos lelki és érzelmi színvonalán fejti ki hatását.

Benedek Elek, székely származású író és népmesegyűjtő születésének napján, szeptember 30-án ünnepljük a magyar népmesét. Az Ikervári ÁMK Batthyány Lajos Művelődési Ház e napon 15 órától mesedélutánt rendez. Mesemondásra, meseolvasásra várnak gyermeket, felnőttet, mindenkit, akik szívesen felolvassák legkedvesebb magyar meséjüket, vagy egyszerűen csöndes mesehallgatásra vágynak. A szervezők célja - Benedek apó emlékezetén túl - rávilágítani a JÓ MESE titkára. A jó mese titka pedig az, hogy mindig a gyermek valóságos lelki és érzelmi színvonalán fejti ki hatását. Mivel a mesék, mesemondások ideje soha nem jár le, így az ikervári mesedélután is vélhetően úgy végződik, mint a mese: a hős felveszi a küzdelmet, bátor, szembeszáll az igazságtalanságokkal, és legyőz minden akadályt - a jó szándék semmiképpen sem hiábavaló!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!