Ikervár

2014.11.02. 09:55

Irkák, firkák, palatáblák, tintatartók az ötven évből

Ikervár - November közepéig még látható az az iskolatörténeti kiállítás, amelyet az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola jubileuma alkalmából gyűjtöttek és állítottak össze.

Pásti József

A közelmúltban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját az ikervári általános iskola úgynevezett „nagyiskolája". Az 1964-ben felépített új iskolát az 1980-as évek végén tovább bővítették, majd az Ikervári ÁMK működése idején – 2011-ben – a kor színvonalának megfelelően a térség egyik legjobban felszerelt oktatási intézményévé fejlesztették. Az ünnepségen az iskola egykori és mai diákjai, pedagógusai műsorral köszöntötték a népes közönséget.

Lúdtoll és pecsét: egykor az iskolai élet mindennapjaihoz tartoztak. Fotó: Pásti József

Kissné Tarr Judit intézményvezető emléklapot, oklevelet adott át a jubiláló intézmény életében meghatározó jelentőséggel bíró személyeknek. Dr. Bíró Barnabásné intézményvezető-helyettes a kiállításhoz kapcsolódóan elmondta, hogy a bemutatott anyag nem csupán az elmúlt ötven évet, hanem a két világháború közti elemi iskolai oktatást is megjeleníti. Az évforduló alkalmából kerek száz oldalas kiadvány is megjelent, amely az iskolatörténeti kiállítással együtt szinte teljes emlékezete az elmúlt évtizedeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!