Ikervár

2016.08.09. 17:20

Kosárfonás, nemezelés, számháború, múzeum és strand: ezekből mind jutott az ikervári táborozóknak

Ikervár - Egy-egy téma köré fókuszálódott az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár, illetve a gyermek és ifjúsági önkormányzat közös nyári tábora.

Civil Tudósítónktól

Egyrészt kézműves mesterségek - kosárfonás, nemezkészítés -, másrészt helytörténeti ismeretekbe ágyazott sok-sok közös játék szerepelt a programban. A gyerekek több tálalókosárkát is készítettek Hegedüs Lászlóné irányításával, míg a nemezkészítés tudományába Markó Jánosné avatta be a táborlakókat. Másnap kalandos utat jártak be kerékpárral.

Fotó: Pásti József

Eljutva a Batthyány-forráshoz számháborúztak, szalonnát sütöttek, megmártóztak a Csörnöc-Herpenyő hűs habjaiban, és íjászkodtak is. Elutaztak Keszthelyre, ahol a Balatoni Múzeumban párhuzamba állították a Rába és a „magyar tenger” élővilágát, majd keszthelyi strandolás tette élményekben gazdaggá az együtt töltött órákat. A tematikus nyári tábort az ikervári önkormányzat által meghirdetett pályázati forrásból finanszírozták a szervezők.

 

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!