Ikervár

2010.11.09. 09:44

Kik nyerik el Márton vesszejét?

Kik nyerik el Márton vesszejét? A pedagógusok, a képviselők, a vállalkozók, vagy a nyugdíjasok? Netán az az ötfős csoport, amely meglepetésszerűen az utolsó napon jelentkezik a próbatételre?

Pásti József

November 13-án az ikervári művelődési ház hagyományos Márton napi rendezvényén a Libaszínház ez évi szereplőinek, a gyermekszínjátszóknak a produkciója előzi meg az újboros hordó csapraverését. Az idei bor kortyolgatása közben a Castrum Gemini Énekegyüttes dalfakasztója és a Senior Színpad szerkesztett lakodalmasa csigázza majd az álmélkodó népeket.

A túrós, meggyes, mákos, almás rétessel, a lilahagymás libazsíros kenyérrel, a libapörcös törtburgonyával a tollfosztó asszonyokat, a kézműveseket és a répcelaki Ümmögő Együttest is megkínáljuk.  Az idén is megkóstoljuk majd a helyi lányok, asszonyok különleges „libaétel-költeményeit”, amelyeket – minden esztendőben -  Kovács Ferenc, Vas megye Közgyűlésének elnöke, az ikervári Márton napi rendezvény fővédnöke ajánl az ínyencek asztalára.

Az este beköszöntével 5 óra körül kezdődik a rettentő nagy próbatétel. Kik nyerik el Márton vesszejét? A pedagógusok, a képviselők, a vállalkozók, vagy a nyugdíjasok? Netán az az ötfős csoport, amely meglepetésszerűen az utolsó napon jelentkezik a próbatételre? Hogy kik bánnak legügyesebben a lopótökkel, a borral, a kukoricával, a dióval, a tollal és a szépen szóló rímekkel? -  az a napot záró Lackós csűrdöngölőig kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!