Ikervár

2014.06.30. 17:55

Már a harmadik új önkéntes mentőcsoport alakult

Ikervár - Csákánydoroszló és Lukácsháza után Ikerváron alakult meg a megyében a harmadik települési mentőcsoport.

Burkon László

Tagjai önkéntesen vállalták, hogy szükség esetén azonnal a település védelmére sietnek, megkezdik az árvízi védekezési vagy éppen a rendkívüli időjárás okozta károk felszámolását. A mentőcsoport 25 tagja a falunapon tett ünnepélyes esküt.

Szabó Béla oklevelet vesz át Kovács Levente tűzoltó alezredestől. Fotó: Katasztrófavédelem

A rendezvényen megemlékeztek az egy évvel ezelőtti szélsőséges időjárási eseményekről, amikoris a jégeső, a szél és a zivatar jelentős károkat okozott a faluban és a környező településeken, Megyehídon és Pecölben. Fák dőltek ki, ablakok törtek ki, tetőket, szigeteléseket és gépeket rongált meg a vihar. Ikerváron 653 lakóingatlan károsodott. A károk felszámolása során a katasztrófavédelem hivatásos erőinek beavatkozásán felül a helybeliek összefogása és a másokon való segíteni akarása is példaértékű volt. Mindenki ott segített, ahol tudott. A községet ért, soha nem tapasztalt természeti csapás összekovácsolta a település lakosságát, innen egyenes út vezetett az önkéntes polgári védelmi szervezet megalakításához.

A kárfelszámolásban ki-emelkedő munkát végző önkéntes tűzoltók, polgárőrök és a település huszonegy polgára számára a rendezvényen Ikervár önkormányzata és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is elismeréseket adott át. Az ünnepélyes eskütételen beszédet mondott Fehér Ferenc polgármester, valamint Kovács Levente tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!