Ják

2017.02.25. 14:40

Új polcokra kerülnek a könyvek

Több, mint 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Ják község önkormányzata azon az NKA által kiírt pályázaton, melynek célja a kistelepülések könyvtárainak szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése.

Civil Tudósítónktól

A támogatás nagyobb része - 85 százaléka - új bútorok, kiegészítő berendezések, kisebb része infokommunikációs eszközök beszerzésére fordítható.

Ják település könyvtárának a helyi iskola épülete ad helyet, mely egy korábbi beruházás keretében teljesen megújult. Ez azonban nem jelentette a tárgyi feltételek javulását.

Könyvtári foglalkozáson vesznek részt a Jáki Nagy Márton Általános Iskola 5.a osztályos tanulói

Az állomány jelenleg is több mint három évtizedes, jelentősen elhasználódott polcokon van elhelyezve. Ez a pályázat lehetőséget ad a berendezések teljes körű cseréjére, korszerűsítésére, így egy sokkal barátságosabb, modernebb könyvtárbelső alakítható ki.

A fejlesztést követően, az új környezetben lehetőség lesz csoportos foglalkozások szervezésére, a szabadidő hasznos eltöltésére. A könyvtár a falu egyik fontos közösségépítő helyszínévé válhat. A könyvtári ellátás minőségének javulásával új olvasói réteg szólítható meg, és bővülhet a felhasználók köre is.

Lekrinszki Mária

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!