Jánosháza

2014.02.28. 13:30

Ovis mesedélelőtt vidám tízóraival

Jánosháza - A városban az óvónők mellett a szülők, a nagyszülők is fontosnak tartják az élő szó varázsát: a Batthyány Lajos ÁMK óvodájának mesedélelőttjén tizenöt gyermek mondta el az otthon hallott kedvenc meséjét.

Nagy Ildikó

A mesemondó gyerekek nagyon örültek az ajándékaiknak. Fotó: Sik Tamásné

Bincze Gyuláné és Horváth Csabáné gyönyörű környezetet varázsoltak a mesemondáshoz: kis padon, a háttérben meseképekkel, színes függönyökkel, a polcokon mesekönyvekkel és játékokkal. Aznap a tízórai is vidámra sikeredett: az ügyes kezű szakács nénik kis figurákat mintázó szendvicseket készítettek. Amíg a zsűri értékelte az ízesen, gyermeknyelven elmondott nép- és verses meséket, Bincze Gyuláné találós kérdéseire válaszoltak a gyerekek. Bertáné Dörnyei Judit igazgatónő és Babics Ferencné intézményegység-vezető emléklapot adott át a résztvevőknek. A gyerekek büszkén szorították magukhoz az ajándékba kapott sík- és kesztyűbábokat, színező- és foglalkoztató füzeteket. Az óvónők mesetornás drámajátékkal mozgatták meg a gyerekeket, akik a képzeletbeli meseerdőbe kirándulva utánozták az erdőlakók mozgását, hangját. Ebéd után az óvó nénik szokásos, álmot hozó mesemondására pihentek el a gyerekek.

Címkék#Jánosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!