Jánosháza

2014.11.12. 12:27

Elfogták a több milliós kárt okozó jánosházi betörőket, beszállt a terrorelhárítási központ is

Jánosháza – Az egyik gyanúsított előzetes letartóztatásban van, a másik szabadlábon védekezhet: a celli rendőrkapitányság szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy kézre kerítették a több mint 2 milliós jánosházi betöréses lopás feltételezett tetteseit. Fegyvert, ékszereket, készpénzt vittek el.

Ölbei Lívia

A sértett jelentette be a rendőrségen, hogy jánosházi lakásába betörtek október 26-án. A rendőrségi helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy (az akkor még) ismeretlen elkövető/elkövetők felfeszítették a bejárati ajtót, így jutottak be a lakásba, ahol a szintén fölfeszített fegyvertároló szekrényből három vadászfegyvert és kb. 140 darab lőszert vittek el. Nem elégedtek meg ennyivel: több százezer forint készpénzt is magukhoz vettek, így az okozott kár mértéke meghaladta a 2 millió forintot.

A celldömölki nyomozók által begyűjtött információk révén gyorsan megalapozottá vált a gyanú, hogy egy jánosházi illetőségű férfi és egy ugyancsak jánosházi nő követhette el a bűncselekményt. A gyanúsítottak elfogásához a terrorelhárítási központ is segítséget nyújtott. Kiderült az is, hogy nem először követett el hasonló bűncselekményt a férfi Jánosházán: júniusban éremgyűjteményt, ékszert és némi készpénzt zsákmányolt. Az értéktárgyak nagy részét a rendőrök megtalálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!