Jánosháza

2015.05.21. 12:29

Pont került egy hosszú ideje húzódó ügy végére - Hamarosan kezdődhet a csatornázás Jánosháza környékén

Megoldódhat az évek óta húzódó szennyvízkérdés Jánosházán és környékén.

Bakos Ágnes

Megoldódhat az évek óta húzódó szennyvízkérdés Jánosházán és környékén. Szerződést kötött csütörtökön az érintett hat település - Jánosháza, Nemeskeresztúr, Kissomlyó, Duka, Karakó és Kemenespálfa - polgármestere a Nemzeti Fejlesztési Programiroda képviselőivel.

Kiss András, Jánosháza polgármestere elmondta: a tervek évekkel ezelőtt elkészültek, de pályázati forráshiány miatt nem valósulhatott meg eddig a szennyvízcsatornázás a környező falvakban. Most arra szerződtek a felek, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó programiroda intézi a csatornázás ügyét, egészen a kivitelezési szerződés megkötéséig.

Fotó: Unger Tamás

1,3 milliárd forintba kerül Nemeskeresztúr, Kissomlyó, Duka, Karakó és Kemenespálfa szennyvízcsatornázása, valamint a jánosházi szennyvíztisztító kapacitásbővítése.

Nagypál Sándor, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda vezetője a fórummá bővült szerződéskötésen elmondta: közvetítői szerepben átveszi az iroda a papírmunkát a településektől és a kivitelező kiválasztását is lebonyolítják.

A jelenleg látható tervek szerint január végéig szerződhetnek a leendő építővel és jövő tavasszal kezdődhet a konkrét kivitelezése a szennyvízhálózatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!