Jánosháza

2015.07.24. 16:17

Ötéves tervek: Mik Jánosháza önkormányzatának gazdasági céljai?

Jánosháza – Szabadidőpark és szociális otthon létesítése és működtetése szerepel a középtávú célok között.

Bakos Ágnes

– Megvannak a tervek, csak a megfelelő pályázati kiírásra várunk – mondta el Kiss András polgármester a 2020-ig megfogalmazott önkormányzati gazdasági célokról.

– Az egykor népszerű teke újraélesztése is célja a tervezett szabadidőparknak – mondta. A szabadidőcentrum részben szolgálná a sportot: szabadtéri konditerem és minigolf pálya szerepel a tervekben, és egy nagy községi kemence, amit munkahelyi kollektívák használhatnának, sütni, főzni, jól érezni magukat.

– Színpadot is tervezünk, futópályát és nem mellesleg a tekepályát – fűzte hozzá a polgármester. A létesítmény a közelmúltban megalakult tekeszakosztályhoz tartozik majd. Néhány évtizeddel ezelőtt óriási kultusza volt a tekének, öt tekepálya is volt – most Bögötére járnak a jánosházi tekézők. A leendő létesítményük a focipálya mellett lesz majd, önkormányzati tulajdonú területen.

A másik fontos cél egy nyolcvan fős bentlakásos szociális otthon építése. Ezt is 2020-ig szeretnék megvalósítani. A most kihasználatlan, volt gimnázium és a volt fogadó összeépítésével alakítanák ki a szükséges teret az otthonnak, a városközpontban – mondta el a kész tervekről Kiss András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!