Jánosháza

2016.02.21. 12:49

A csok-ra készül Jánosháza – 16 új lakást építenek

Jánosháza – Kettő nyolclakásos társasházat épít az önkormányzat és egy befektető közösen. Szeretnék helyben tartani a jánosházi fiatalokat és szívesen látják a betelepülőket.

Bakos Ágnes

– Az önkormányzat adja a telket, egy magánbefektető pedig felépíti a két társasházat – számolt be a pénteki tárgyalás eredményéről Kiss András, Jánosháza polgármestere.

A tervek képlékenyek, az igényekhez igazítják az építkezést: negyven, nyolcvan négyzetméteres, vagy igény szerint nagyobb lakásokat alakítanak ki az épületekben.

A leendő társasházak helyszíne Fotó: Rauch Imre

– Megfelelő érdeklődő esetén indul az építkezés – húzta alá a polgármester. Néhány órával a befektetővel zajlott tárgyalás után már nyilvánosságra is hozták a felhívást: minden komoly érdeklődőre számítanak a jánosházi polgármesteri hivatalban.

Korábban bérlakás-terveket fogalmaztak meg, arra azonban nincs most lehetőség. Mint Kiss András elmondta, azonnal lenne bérlője 16 új lakásnak, viszont az önkormányzatnak nincs forrása, hogy saját tulajdonban felépítsen ennyi új lakást. Egy magánbefektető pedig értelemszerűen, mielőbb szeretné látni a hasznát.

Jól jöhet a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok, hiszen az állami támogatás koncepciójában az új lakások vásárlására nagyobb az igényelhető kedvezmény, mint a használt lakásokra. Számít a jánosházi önkormányzat a családalapítókra – és nemcsak a társasház tervével, hanem, ha kell, telkekkel is segítik a letelepedőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!