Jánosháza

2016.02.05. 18:06

Megtanulhattak síelni - Óriási élmény volt a csorbai téli kirándulás a jánosházi diákoknak

Csorba, Jánosháza - A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 25 diákja tanulhatott meg síelni és szerzett csodás emlékeket Csorbán. Lesz viszont látogatás a szlovákiai településről.

Bakos Ágnes

- Mindenki megtanult síelni, bár a 25 gyerek közül tízen már visszatérő kirándulók voltak - kezdte az élménybeszámolót Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, aki megszervezte a gyerekek téli programjait. Két tanár kísérte itthonról a gyerekeket, és három síoktató segített nekik elsajátítani a téli sport titkait. - Csodálatos volt, már maga a környezet is. Igaz, hogy szokatlanul zord idő, mínusz 21 fok volt, de ragyogó napsütés - mesélte a január végi ötnapos kirándulásról Marton Ferenc.

Fotó: Batthyány iskola

Már hagyomány, hogy január végén síelni visz hátrányos helyzetű diákokat, idén a szlovákiai Csorba volt a helyszín. Az idei kirándulás is óriási élmény volt a gyerekeknek, akiket a tanáraik választottak ki az iskola diákjai közül. Rengeteg fotó, de még videó is tanúskodik arról, hogy napról napra egyre ügyesebben síeltek a lelkes fiatalok, a rendkívüli hideg sem riasztotta el őket a kinti testmozgástól. - Nagyon kedvező áron tudtunk szállást és síelési lehetőséget is igénybe venni, és nem utolsósorban jó a kapcsolat Csorbával - indokolta az úti cél megválasztását az alelnök. Emlékeztetett, hogy történelmi szálak kötik össze Vas megyét a szlovákiai várossal, hiszen ott született 1815. április 25-én Markusovszky Lajos orvos. Nemcsak a megyei kórház névadója apropóján körvonalazódik kapcsolat, hanem egyébként is lesz viszontlátogatás. Marton Ferenc elmondta: Michal Sýkora, Csorba polgármestere járt már Jánosházán, és lehet, hogy idén két delegáció is érkezik. - Egy néptáncegyüttes és egy kórus érkezhet a tervezett tavaszi fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!