Jánosháza

2016.02.05. 18:23

Megvan a programterv - A célok nem változtak Jánosházán

Jánosháza - Testületi ülést nem, bizottsági üléseket tartottunk januárban - tájékoztatott az önkormányzat eddigi, 2016-os munkájáról Kiss András, Jánosháza polgármestere.

Bakos Ágnes

A kulturális bizottsági ülésen összeállították az éves kulturális naptárat. Március 8-a az első program dátuma: nőnappal kezdődik a sor. A március 15-ei nemzeti ünnepet a Batthyány iskola szervezi Jánosházán, majd májusban a Szent Imre Általános Iskola rendezi az Éneklő Ifjúság programot. Szintén májusban lesz gyermeknapi forgatag, és a Batthyány Kupa, valamint a Hősök Napja. - mondta el a polgármester. Augusztusban tartják majd a városi fesztivált, szeptemberben lesz az almafesztivál. A kulturális tervek mellett persze fontos a finanszírozás: a gazdasági bizottság is ülésezett januárban. A tanácskozáson elkészült egy átfogó gazdasági terv, valamint intézményi szinteken összeállt a költségvetés, februárban lesznek ismertek a város bevételi és kiadási számai az idei esztendőre.

Az idei év kihívása és egyben a legnagyobb gazdasági feladat az, hogy egy üzletlánccal egyezkedne az önkormányzat. - Nagyon kellene egy olyan bolt, ami a mostani lehetőségeknél olcsóbban kiszolgálja a helyieket - mondta el a polgármester. A munkahelyteremtés már látszik: májusban készül el a bőripari vállalat új csarnoka. Nemcsak a bővülő munkalehetőségekre lehet büszke a város, hanem a kastélyra is, méghozzá duplán. Okleveles lett az Erdődy-Choron várkastély, mint Vas megyei érték, s elkészült az épület makettje. - Kerekes György jánosházi lakos készítette el, négyszáz munkaórát dolgozott rajta - sorolta a polgármester. Felajánlotta az önkormányzatnak, így a hivatal épületét díszíti majd a kastély, a város jelképeként. Közben újabb értéket adna a megyének Jánosháza: a helyi vásározás fogalmát emelnék be a megyei értéktárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!